Ge-acclimatiseerd!!!! - Reisverslag uit Accra, Ghana van janenankinghana - WaarBenJij.nu Ge-acclimatiseerd!!!! - Reisverslag uit Accra, Ghana van janenankinghana - WaarBenJij.nu

Ge-acclimatiseerd!!!!

Blijf op de hoogte en volg

25 Augustus 2005 | Ghana, Accra

HOIHOI lieve mensen, wat fijn dat jullie allemaal zo'n leuke berichtjes op onze site zetten.

We beginnen al aardig te acclimatiseren.

Effe over het weer: jullie denken namelijk dat wij hier al supperbruin (of rood) zijn, maar daar is helaas nog niets van waar, we hebben namelijk alleen op zondag de zon goed gezien en de rest van de week bewolking. Dinsdag en vannacht heeft het zelfs best erg geregend. Op dinsdag waren we zeike nat en kregen we het gewoon koud van de regen en de wind, JAJA het kikkerlandje hebben wij waarschijnlijk meegenomen ;).

We zijn al aardig gewend aan de chaos in dit land, we lachen er maar vooral om, want erover nadenken s verspilde tijd en daardoor verandert het toch niet zijn we al achter. Verder zijn en blijven de mensen hier zwart en wij blank. En het heeft zo zo'n voor- en nadelen moeten we eerlijk zeggen. Als je staat te wachten word je voorgetrokken. Maar ja als ze je wat willen verkopen dan proberen ze van alles. Gelukkig is vaak een keer beleefd nee zeggen genoeg om ze verder te laten lopen of zich op andere mensen te richten.

Dinsdag 23-08 hebben we ons effe gemeld bij de NL-ambassade. En vervolgens met Dave naar het Mausoleum van de eerste Ghaneese president gegaan, en ook een klein museumpje bezocht, zo grappig wat de mensen hier van hun eerste president in een museum zetten. Oude versleten meubels, een spiegel en zijn bureau. Wat foto's moeten het verhaal compeet maken.
Toen we bij de ingang van dit mausoleum stonden hebben we een NL-lerares vande Hogeschool Utrecht en haar dochter ontmoet. Zij waren naar het project geweest waar wij ook graag heen willen met een NL-revaldatiearts en zij hebben ons mooi zijn nummer gegeven, TOEVAL?????
Daarna zijn we nog naar een culturele markt geweest waar ze alles verkpen, van traditionele kledij, Yembees en heel veel houte beeldjes en kralen. Erg leuk om te zien, voral bij Anki wekte dit een koopdrang op, maar ze heeft zich kunnen inhouden, anders waren we al geen miljonair meer misschien ;).
Ook zijn we cultuur barabaren geweest, want we zij lekker pizza gaan eten, ook nog 2 halen 1 betalen, en we zijn en blijven Nederlanders!!!!!!

Woensdag 24-08 hebben we een rustdag ingelast, want zoveel nieuwe indrukken moeten verwerkt worden met een dvdtje kijken en een goed boek lezen. Ook hebben we echt Ghanees eten gegeten, nou ja gegeten, weg geslikt met water dan. Het waren Yams met een of andere rode saus die we niet konden traceren wat daar nou eigenlijk allemaal inzat. Dus daar hebben we alleen in gesopt en de rest laten staan. Want er zaten stukken vis in waar alles nog aan en op zat, dit schijnt hier heel erg normaal te zijn om al het vlees en vis in stukken te hakken in in de pan te gooien, en dat is niet aan ons besteedt.

Vandaag, donderdag 25-08 heel erg vroeg opgestaan, met wekker! Want we hadden om 9 uur een afspraak bij het salvation army, om twee locaties hier in Accra te bezoeken, om al een indruk te krijgen wat ze doen. Nou ja ze doen best goede dingen met heel weinig middelen. Het eerste was een soort leerhuis voor tiener meisjes van de straat, ze konden daar een soort vak leren en leren ook over zelfrespect en HIV/AIDS. Het tweede was een prenataal en postnataal centrum voor moeders met kinderen. Allemaal heel erg anders dan in NL, een zuurstof fles uit het jaar toebak en meer van die dingen, waar je niet te lang bij stil moet staan hoe slecht het is, maar eerder hoe goed ze zich daar toch maar mee redden! En toen waren we moe en hadden we honger. We hebben een pitabroodje gegeten en onze darmen gelijk van slag, niet meer doen dus!!! Weer een wijze les geleerd!!! Als we deze nog maar weten als er weer iets lekkers op een bord ligt?!?!?

• 25 Augustus 2005 - 16:32

Renata:

Hallo dames,
    Ondanks dat het eten nog even wennen is zien jullie erop de foto goed uit.
    Ik volg jullie verder in jullie onbekende avontuur.
    groetjes

• 25 Augustus 2005 - 17:24

Nichtje Linda:

Haai lieve mensen,

Wat een verhalen allemaal! Ben stiekem wel een beetje jaloers. Niet op het weer natuurlijk (beetje jammer-> slecht weer!)Wel heel erg jaloers op nieuwe ervaringen. Ik hoop dat er nog vele volgen!
    Wel goed van jullie dat jullie je niet gaan ergeren aan de chaos in het land-> zal misschien wel nog een keertje komen( ik zou me misschien wel een beetje ergeren!)
    Janneke, Hoe bevalt Bridgit( is dat het goede boek wat je op je vrije dag hebt gelezen????)
    Hier gaat alles zijn gangetje-> ook slecht weer!
    Ik zie jullie snel!

Groetjes Linda

• 25 Augustus 2005 - 18:23

Tosy En Chris:

Hoi,Hoi,
    Geniet er maar van. Fijn dat jullie een paar dagen de tijd hebben om te wennen en alles een beetje te bekijken daar in Ghana.
    Tot 1 september hebben jullie eigenlijk een beetje "vakantie". Leuk toch??

Kijk maar goed uit met wat je eet,want ziek zijn is natuurlijk ook geen pretje.

Jammer van het weer. Hebben jullie wel iets van warme kleding bij je??

gr Tosy.

• 25 Augustus 2005 - 19:45

Mamaloes:

hallo Jannake en Anki leuk dat we jullie bericht weer konden volgen,het is net of jullie nu niet zo ver weg zijn.ja ja je maakt van alles mee nual,als jullie meer van die lekkere hapjes eten hoef je niet te lijnen.verder zullen jullie nog wel vaker dingen zien en tegenkomen wat heel erg verschilt met ons.de foto's zijn hartstikke leuk nu krijg je nog een beter beeld van hoe het is daar in ghana.hebben jullie ook een regenjas?die zou ik als eerst maar aanschaffen

Dag lieve schatten,let goed op elkaar.dikke kus. xxx mam.

• 25 Augustus 2005 - 19:51

Diana:

Halleu meisjes,

Wees blij dat het weer Nederland-achtig is, kunnen jullie tenminste langzaam aan wennen aan het andere klimaat.. hehehe ;) Wel erg boeiend wat jullie allemaal meemaken; ik ben benieuwd naar jullie komende avonturen! Anki, ik ben trouwens nu zeker weten over naar de tweede, Yahoo!!!! :) Heel veel groetjes vanuit Limburg

Liefs, Diana

• 25 Augustus 2005 - 19:56

Gideon:

De wegen zien er mooi uit. Veel plezier en succes! Ik hou van je!!!

• 25 Augustus 2005 - 20:13

Tante Relie:

weer even lezen wa
    maar als ik alles lees weer veel gezien gehoord geleerd maar dames wat hebben wij dan alles goed hier in het kikkerlandje nu zien jullie hoe het ergens gaat moge we niet klagen doen ze hier wel beetje te vaak of niet???
    nou dames wacht met spanning hoe het jullie verder vergaat die gruus wa uit het regenlandje

• 25 Augustus 2005 - 20:26

Riky:

Hallo Anki en Janneke, geweldig jullie verhalen, ik kijk elke dag uit naar een nieuw bericht en deze keer ook nog de foto's erbij , geweldig, ik geniet gewoon met jullie mee. Heel veel liefs meiden. mam V.

• 25 Augustus 2005 - 20:46

Ria Wamper:

Hallo girls,

Leuk deze berichten te lezen, zo ver weg en toch zo dicht bij !!Gewoon meekijken terwijl jullie het land ontdekken.
    Laat het jullie een troost zijn het regent hier nog steeds, en onweer ook nog en dat gebeurd altijd als ik alleen thuis ben.
    Tja wat dat eten betreft wil ik niet ruilen, lijkt me niks om alles met kop en staart te eten!!
    Bestaat er ook nog zoiets als fruit en welke soorten zijn daar?
    Geniet er zo veel mogelijk van want 1 september wordt het natuurlijk aanpakken geblazen,
    lieve groet
    ria peter paul .

• 25 Augustus 2005 - 21:25

Pappa Jos:

Zo gaat ie goed. Anki zo'n soep waar alles van de vis inzit heb je al eerder gegeten. Op Kreta was dat ook een specialiteit en we hebben toen geleerd dat je heel goed het wit van de vis kunt scheiden en dat dan eten. Als je overigens aan iets twijfelt eet je eerst een klein hapje als binnen ongeveer 6 minuten niets merkt kun je een groter stuk nemen en dan ongeveer 12 minuten na eerste stuk als je je dan nog geen buikpijn voelt is het in principe veilig. Voor de rest hebben jullie de juiste instelling. Het komt helemaal goed dat voel ik. Veel liefs aan onze aubrinies.

• 26 Augustus 2005 - 08:05

Nichtje Saskia:

Hey kanjers,

Als ik jullie berichten lees, dan probeer ik me de chaos voor te stellen en ik moet zeggen dat ik dan rare beelden voor me zie. (meer zo'n mierenhoop effect) Errug leuk om jullie ervaringen te volgen.

Dikke x saskia

• 26 Augustus 2005 - 08:18

Ruth En Ruben:

Mooi om te horen dat alles zo goed verloopt! Geniet van iedere dag en Anki als je weer terug bent nodigen wij je uit voor een lekkere vissoep ;)

• 26 Augustus 2005 - 08:41

Jenny:

Hallo Janneke en Anki
    leuk om jullie zo te kunnen volgen ,het lijkt net of we dan even bij jullie zijn . Natuurlijk missen we de warmte en de reukjes,maar toch kan ik me er een goed beeld bij vormen. Vandaag gaan jullie verder heb ik begrepen, ik ben erg benieuwd groetjes van ons allemaal

• 26 Augustus 2005 - 09:42

OMA:

WAT FIJN DAT WE ZO'N POSITIEVE BERICHTEN UIT GHANA MOGEN ONTVANGEN.
    DAT HET HEEL ANDERE LEVENSOMSTANDIGHEDEN ZOUDEN ZIJN,DAT WISTEN JULLIE WEL,HE!en dat jullie daarmee weten te leven ,wist ik ook ,tenminste van Anki,een kordate meid die weet wat ze wil en aankan,en Janneke ken ik nog niet maar omdat jullie samen zijn , denk ik dat de een de ander meeneemt,en zodoende moet het lukken.Elke dag kijk ik even of er weer nieuws is want ik leef echt met jullie mee en zou het liefste af en toe bij jullie willen zijn want dit is zo'n uitdaging waar ik ook direct voor was gegaan , als er zoiets vroeger bestaan had .Dus laat mij maar heerlijk van jullie verslagen genieten,en weet dat ik in gedachten bij jullie ben .
    Zo het is nu Vrijdagmiddag en Jana is net weg , die is voor mij naar de markt geweest , heeft mosselen gehaald met groente, verder is hier alles oke, en we hebben zon ,die jullie alleen maar Zondag's krijgen, volgens het laatste verslag,nu denk ik dat dat eemnalig is en de zon heus wel weer zal komen,zeker als die weet dat er 2 zo,n zonnige meiden uit HET lIMBURGSE LAND daar zijn.
    Nu ga ik eindigen want ik krijg honger en ik moet nog wat kaartjes schrijven naar de een en ander.
    Anki en Janneke heel veel liefs van OMA en ik verheug me al op het
    volgende verslag
    Dikke kus!!!!!!!

• 26 Augustus 2005 - 09:54

Hey Meiden:

Leuk die foto's erbij. Jullie zien er hartstikke goed uit en volgens mij kon ik al wel wat rooie wangetjes bespeuren;). Trouwens z'on museum hadden ze in Litouwen ook daar hingen zelfs sokken van die man :S. Aan de foto te zien ben je gewoon net zo rommelig als hier, haha, blijf maar lekker jezelf Ank. Vol verwachting klopt mijn hart, voor het volgende berichtje. Dikke Kus

• 26 Augustus 2005 - 09:56

Yana:

Haha sorry had vergeten me naam bij t vorige berichtje te zetten. Groetjes

• 26 Augustus 2005 - 10:03

Dwayne:

Hallow "vakantie"gangers

Ofja.. vakantie ;)
    Ik hoor net, dat jullie niet echt gekleed zijn voor het weer wat jullie daar hebben he :) misschien maar paraplutje kopen? :P Zo'n milionairs als jullie moeten het wel kunne betalen :)
    Raar museum lijkt me..

Ik vind het geweldig.
    Ga zo door blankies.

• 26 Augustus 2005 - 17:04

Annie En Leo:

Beste twee het gaat dus toch goed met jullie.
    Als ik het zo allemaal lees krijgen jullie toch wel wat te verhapstukken daar ,maar je moet maar zo denken als de mensen daar er tegen kunnen kunnen wij dat ook .
    Maar wij hebben toch wel bewondering voor jullie beiden,dus laat jullie niet kisten en zet hem op
    Wij volgen jullie verder
    de groetjes uit Roermond

• 26 Augustus 2005 - 19:19

Finn, Mike, Rach En *:

Ank; je ziet er goed uit op de foto!!!!
    Die lach, ja jij hebt het naar je zin!!!!!
    Geniet en blijf genieten want dit is echt uniek...wij genieten met jullie mee via de verhalen; echt super dat we het zo kunnen doen!!
    dikke kuss,
    ons 4

• 26 Augustus 2005 - 20:10

Wil Frenken:

Hallo Anki

Nu ik dit schrijf zijn jullie al bijna een week in het voor ons zo verre Afrikaanse land. En als ik lees hoe het jullie is vergaan en ik bnekijk de fot's dan stemt mij dit positief. Ik wens jullie "VAN OET 'T ZONNIGE ZITTERD Vööl SUC6 ".

• 27 Augustus 2005 - 12:59

Peggy:

Hey meiden, nou dat gaat helemaal goed daar he? Ben harstikke jaloers op jullie, wat een ervaring!! Verheug me alweer op jullie volgende verslagje! Liefs Peggy (nichtje van Anki)

• 27 Augustus 2005 - 13:21

Kim:

Haai die Anki en Janneke! Heb net ff alle berichtjes bijgelezen... (want was zelf ook weekje weg) en ik moet zeggen dat jullie al heel wat hebben meegemaakt!! En jullie zien er zeker nog goed uit! (zeker na dat eten met die stukken vis!!! hihi ;) Ik kijk naar jullie berichtjes uit! Have fun en kijk uit met het eten!
    Greetz Kimmie

• 27 Augustus 2005 - 13:43

Pappa Ger:

Lieve Anki en Janneke,

Jullie moesten eens weten hoe gezond vis is. Op de foto zien jullie er blij en gezond uit. Ik krijg de indruk dat jullie voor het maken van de foto dat "visgerecht" hebben gegeten....!???
    Enfin over vissen gesproken; Zorg inieder geval ervoor dat je de komende tijd in Ghana als een vis in het water voelt..

Veel liefs
    Pap

• 27 Augustus 2005 - 21:38

Eelco En José:

Hoi die lieve Anki en Janneke.

Blij te lezen dat het zo goed met jullie gaat. Tof.
    Ga zo door en we blijven jullie volgen. Ik verheug me weer op jullie volgende bericht.
    Veel groetjes van
    Eelco en José

• 28 Augustus 2005 - 05:54

Anja:

hee meiden
    het gaat jullie goed af daar in gana tot nu toe
    alleen ja het eten zou aan mij ook niet besteed zijn maar ja wie weet ga je er aan wennen en wil je niks anders meer .
    ik wens jullie veel succes als jullie dadelijk mogen beginnen met werken daarzo in het verre afrika.
    ik leef met jullie me en zal vaak naar de site gaan .
    dikke kus van je nicht (nicht anki)

• 28 Augustus 2005 - 15:31

Rachel:

Hallo dames, ik hoop dat het jullie al goed bevalt? Maar aan de berichtjes te lezen,is jullie dat al aardig gelukt! Vind het zo leuk om op deze manier alles mee te krijgen. Janneke sorry dat we niks hadden laten horen voor je vertrek, maar het was me even ontgaan...SORRY!!! Dus alsnog een hele fijne tijd daar in ghana en doe voorzichtig.

Veel liefs en tot gauw, bij weer een nieuw berichtje op jullie site.
    XXX

• 29 Augustus 2005 - 07:49

The Macauleys:

Greetings,
    Seems you ladies are having such an experience. Anki, I keep telling the girls you are in Africa and all they keep telling me is make sure Anki watches out for all the wild animals especially tigers and snakes. Enjoy reading about your adventures so continue to keep us posted and have fun.
    Ron,Peachy,Amanda,Melany,Sydney and Ronnie

• 29 Augustus 2005 - 10:34

Desiree:

Dag dames,

Tja jullie hadden niet het Nederlandse weer moeten meenemen. Gewoon hagelslag en drop was genoeg geweest. En het scheelt dat jullie elkaar terug kunnen vinden in een menigte zwarte mensen.
    Nou dames tot het volgend verslag dan maar.