Kumasi avontuur
11 November 2005 | Ghana, Kumasi
Deze dag lekker veel souveniertjes gekocht op het kleine culturele centrum van Tamale. Anki moest nog even wennen met het afpingelen, want als Anki iets moois ziet dan hoort de verkoper het al aan haar. Aan het einde van de middag ging dat al steeds rustiger en werden de prijzen steeds beter. We wilden net van de binnenplaats aflopen toen we heel hard getrommel en geschreeuw hoorden. Het kwem uit een groot gebouw. Wij naar binnen gelopen en bleek dat ze een groep jongeren de traditionele dansen aan het leren waren. Superleuk om te zien. Gevraagd of we mochten fimen en foto's maken, dit mocht als we wat geld achter lieten dat ze wat te drinken konden kopen. We hebben dus een echte prive show gehad.
woensdag 9 november
Op tijd opgestaan om kaartjes te kopen voor de bus naar Kumasi. Kaartjes gekocht en bus zou om 9 uur vertrekken, alle tijd nog om lekker te gaan ontbijten. Eenmaal terug bleek de bus niet te rijden. Geld konden we terug krijgen en nieuwe kaartjes gekocht voor een grote tro-tro, die ook in een keer naar Kumasi ging. Even weer wachten tot alle kaartjes verkocht waren en vertrekken. De rit was erg warm, de plaatsen krap en het was vijf uur rijden op hele slechte wegen. In kumasi nog discussie gehad met een man die onze reisgids toch echt niet goed vond, want hij was toch niet in Ghana geproduceerd!! Heel logisch. We slapen alweer in een shoestring, niet duur en alle basisbehoeften zijn aanwezig: stromend water, toilet en bed. Na het avondeten konden we in het restaurant zelfs ijs (!!) bestellen: heerlijk.
Donderdag 10 november
Vandaag bezoekje gebracht aan Armed Forces museum. Onze gids kon erg veel vertellen over de oorlogen waarin de ghanesen hadden meegevochten en was dus echt de moeite waard. De wapens waren ook interessant om te zien en Anki heeft er al mee leren omgaan. Anki met een Bazoeka op de schouder, levert een leuk gezicht op.
Nog wat andere culturele bezienswaardigheden en daarna......souveniers kopen in het culterule centrum van Kumasi. Alweer veel gekocht en we moeten het nog allemaal mee in de tro-tro zien te krijgen. Dat is voor latere zorg.
Het avondeten was niet zo'n succes. We zaten heel gezellig buiten op een balkon te eten toen er drie jongens zich even kwamen voorstellen. Heel duidelijk gezegd dat we met z'n tweeen rustig wilden eten en dat we hun daar niet bij konden gebruiken. Twee jongens zijn even later weggegaan en de derde bleef nog even hangen. toen we de rekening wilden betalen was de pasgekochte tas weg!! Niemand had natuurlijk iets gezien. De eigenaar van het restaurant verontschuldigde zich duizend maal en kon niet geloven dat dit in zijn retaurant was gebeurd. Hij is mee gegaan naar de politie, maar hier konden ze nu niets doen en moesten de volgende dag maar terug komen. We hadden het echt gehad. In de tas zat geld, onze creditcards, telefoon van Anki en de digitale fotocamera met alle foto's van afgelopen week (de mooie natuur, de olifanten, alles). Heel vervelend en niet iets wat we nog verwacht hadden. In totaal is dit voor ons nu de derde keer dat ze spullen van ons meenemen. Twee keer in ons huisje en nu dan. We blijven niet aan de gang en hopen nu echt op een rustig relaxed en leuk verblijf verder.
Gelukkig slaapt in ons guesthouse ook Wilma, die we in Mole hebben leren kennen. Ze heeft ons geld kunnen lenen dat maakt het begin even wat makkelijker.
Vrijdag 11 november
Eerst naar de poitie, verklaring opgesteld naar de crime scene gegaan (ja, echt waar) en moesten maar om twaalf uur weer terug komen voor het rapport. In de tussentijd geld geregeld via de bank, nieuwe visa's aangevraagd. Veel gedoe en geregel maar samen komen we er wel. Weer terug op het politiebureau was het verslag tuurlijk nog niet klaar en vroeg ons om maandag maar even terug te komen. Na weer uitleg te hebben gegeven dat we hier niet verblijven en we morgen weer terug willen reizen naar Duakwa, heeft ie ons mini-rapport voor de verzekering meegegeven. Met al dit gedoe waren we om 15.00 uur klaar en hadden we het echt gehad.
11 November 2005 - 18:13
José:
Dit is super bale wat er nu gebeurd is. Vervelend voor jullie. Met al dat geregel ben je alweer een dag kwijt. Jammer van die mooie foto's waar we ons zo op verheugd hadden. Maar ja, daar is nu eernmaal niets aan te doen.
Denk er ook verder maar niet meer aan en komop geniet nog zolang jullie in Afrika zijn.
Groetjes en hou je taai allebei!
José -
11 November 2005 - 19:08
Mamaloes:
hartstikke vervelend wat er gebeurd is,maar er zijn ergere dingen.geniet nog van de laatste weken.we wachten weer op positief nieuws.dikke knuffel voor allebei. -
11 November 2005 - 22:01
Ruth And Ruben:
Hi, sorry to hear what happened, but keep up the good spirits and enjoy the rest of your stay.
Looking forward to seeing you.
Love
Ruth and Ruben -
11 November 2005 - 22:28
Jenny:
Tja ik heb met jullie te doen, maar gelukkig is het een en ander weer geregeld, en kunnen jullie weer genieten.Inderdaad is het jammer van de foto's , die kun je niet vervangen dat is waar,maar jullie is verder niets gebeurd, heel veel knuffels ,Jenny -
12 November 2005 - 09:12
Finn, Mike, Rach En *:
Echt wel balen!! Gelukkig is jullie verder niets overkomen..jammer inderdaad van die foto's, nu moeten jullie maar zeeeer goed onthouden hoe alles eruit zag bij de olifanten zodat je ons straks alles tot in details kunt vertellen!!
Houd je taai en blijf genieten....
kusss ons 4 -
12 November 2005 - 09:45
Peggy:
Gadver wat zullen jullie balen zeg!! Jammer ook van de foto's! Hou jullie taai meiden! Liefs -
12 November 2005 - 10:37
Renata:
Hallo dames
Wat een pech, maar gelukkig gaat het jullie goed. -
12 November 2005 - 12:12
Margreet:
niet te geloven:voor de 3e keer bestolen!!!balen zeg!
maar houd de moedt erin, en blijf kijken naar alle mooie dingen!wel erg balen van de foto's...ik heb wel foto's van Mole, mochten jullie het willen dan kan ik er altijd wat van nabestellen(die zonder mij dan:)hebben jullie toch nog foto's van de omgeving daar!laat maar weten!
heel veel succes met alles, enne...hebben jullie al een bevalling gezien met Aunty Mary?liefs -
12 November 2005 - 13:37
Yana:
Hallo Meiden Blijf lekker positief, dan komt het wel goed. Dikke Knuffel -
12 November 2005 - 14:02
Rob Verboeket:
Shit, die diefstal.
Vooral jammer van de foto's natuurlijk. Die krijg je niet meer terug.
Stan zit in de gips. Pols gebroken met voetballen!
Veel groetjes van Margaret, Rob, Stan en Luuk -
12 November 2005 - 19:26
Mama Riky:
Het is logisch dat je eerst heel erg kwaad bent, maar jullie houden je gelukkig saampjes op de been. Super van die Wilma, ja meisje er zijn nog steeds goede mensen op de wereld. Wat die diefstal betreft dat gebeurt elke dag over de hele wereld, maar leuk is het niet en je hoopt altijd dat het je niet overkomt. Dikke kus en knuffel -
12 November 2005 - 19:31
Ria:
Hallo meisjes
Diefstal !!!!! je ziet het gebeurd overal op de wereld, en het geeft zo'n klo... gevoel, alsof jij alles voor niks krijgt. Maar jullie doen er goed aan de draad weer met optimisme op te pakken en toch van de mooiere dingen te genieten. Als pleister op de wond stuur ik jullie een beetje geld, als pappa het rekeningnummer weer weet.
Heel veel liefs van Peter en RIA -
13 November 2005 - 19:24
Peachy:
Hello ladies!! I'm sorry to hear what happened, but I'm glad you guys are well. We are all waiting for you guys to come back safe and with a tan!!
Love,
Peachy,Ron,Amanda,Melany,Sydney,Ronnie :) -
15 November 2005 - 10:25
Saskia En Ruud:
Hey ladies,
Wat een rotnieuws! Gelukkig hebben jullie zelf niks eraan overgehouden. Hoop dat jullie ondanks alles toch nog kunnen genieten.
Dikke x Ruud en Saskia -
24 November 2005 - 18:02
Relie:
nou meden net het meleeur gelezen dat is echt sjeisse en net nu dat alles zo goed ging houd de moed erin