Vrijdag 18 november
18 November 2005 | Ghana, Accra
Deze middag kwamen ze spikslinternieuwe rolstoelen brengen. Ze waren gesponserd door een kerk. Echt hele mooie maar ook functionele rolstoelen. De patienten waren er erg blij mee. Nu is het nog de vraag of ze de rolstoelen veel gaan gebruiken. Een van de patienten was nl leraar en had zich al voorgenomen de rolstoel alleen voor naar de kerk te gebruiken en als hij voor de klas zat, kon hij nog wel in die oude zitten!! Ja, het is hier de omgekeerde wereld. Ze willen geholpen worden en als ze dan worden geholpen zijn ze er zo blij mee dat ze het bewaren voor feestdagen.
Donderdag 17 november
Vandaag weer naar het Liberische vluchtelingenkamp geweest bij de Amerikaanse ergo. Heeft deze keer veel indruk op ons allebei gemaakt. Vooral omdat we nu wat diepere vragen hebben kunnen stellen aan een aantal vluchtelingen. Sommige verhalen zijn echt ongelofelijk. Onzekere toekomsten en leven met de dag. Ook het leven op het kamp is niet voor iedereen even fijn. Het heeft ons zeker nieuwe levensinzichten gegeven. Klinkt heel zwaar maar na zo'n dag en als je weet wat andere mensen al hebben meegemaakt op onze leeftijd is dat niet echt vreemd.
18 November 2005 - 11:39
Dwayne:
Hoi Meiden.
Zuinig zijn op nieuwe spullen. Dat is volges mij overal wel hoor ;) (als ik dat zo hoor van de rolstoelen).
Dat is ook wel even anders, in 't vluchtelingenkamp.
Groetjes! -
18 November 2005 - 12:22
José:
Hoi, Hoi,
Geniet deze laatste weken nog maar van alles want nu gaat het wel heel erg snel. -
18 November 2005 - 17:50
Yana:
Die gebarentaal kwam me bekend voor. Weet nog altijd me naam. Ank, Weet je nog dat we dat samen aan het oefenen waren vroeger. Knuffel -
19 November 2005 - 17:08
Mamaloes:
Fijn weer wat te horen van jullie.De laatste paar weekjes gaat nu supersnel.wat leuk van de nieuwe rolstoelen,zo deed oma F dat ook alleen voor zondagen en andere feestdagen nieuwe kleren aan voor naar de kerk.In zo,n kamp zul je inderdaad wel heel wat verhalen horen die niet altijd even leuk zijn,maakt inderdaad veel indruk wat je later wel bijblijft,wij zullen ze ook nog wel horen.nu dames dikke knuffel,XXX -
19 November 2005 - 18:10
Ria:
Hallo meisjes, even zomaar de groeten uit een koud nat mistig nederland, -
21 November 2005 - 13:18
Saskia:
Hi Ladies,
Echt goed, dat jullie gewoon weer doorgaan, na de tegenslag. Dapper!
Geniet nog van jullie laatste maand; ik ben stiekem al af aan het tellen.
X Saskia -
21 November 2005 - 14:21
Robert En Anja:
Hoi luitjes in het zonnige zuiden,
Wat maken jullie toch veel mee de laatste tijd.
Het zal inderdaad wel een hele andere leefwereld zijn in zo'n kamp. Dat kunnen wij ons hier in onze luxe niet voorstellen.
Alles gaat hier in het koude zuiden trouwens nog steeds goed.
geniet er nog van en ben benieuwd naar nog meer verhalen.
Groetjes Robert en Anja -
21 November 2005 - 17:51
Margreet:
Hee meiden!
Wat een ervaringen doen jullie op zeg!kan me voorstellen dat het heftig was in het vluchtelingenkamp!
Blijf nog héél veel genieten!(voor je het weet zit je net als ik, weer in het koude Nederland..brr...) -
21 November 2005 - 18:47
Martha Heinrichs:
dag meisjes,
nog niets gehoord van de verloren spullen?
Ja praten met vluchtelingen
gaat je niet in de koude kleren zitten, zelfs niet als ik ze in mijn klas wel eens aan het praten krijg
Meestal is dan het ergste leed geleden. Alleen de herinneringen aan het geleden ervaringen zijn vaak niet te bevatten. Laat staan ze mee te kunnen voelen.
Jullie zullen heel wat volwassener terugkomen dan jullie gegaan zijn.
Ik wens jullie nog heel veel fijne en leuke ervaringen toe. groetjes -
24 November 2005 - 12:53
OMA:
Hallo meisjes
Eindelijk heb ik weer internet, heb een tijdlang eruit gelegen , 2 computerfriKken hier gehad om te komen kijken ,maar kwamen allebei tot dezelfde conlusie het lag niet aan de computer,dus moest het aan de provider liggen , gebeld , tot wel 3tot 4 keer , ja alles werd nagekeken ,en dat nakijken heeft zegge en schrijve een hele week geduurd en nu ben ik er weer ,
Heb eerst de verslagen gelezen,en zo'n 60 e-mail's eruit gegooid.
Intussen hebben jullie weer het een en ander meegemaakt,he! Ik vind jullie toch maar een paar dappere meiden,[menigeen had de pijp aan Maarten gegeven,]waar we allemaal heel trots op kunnen zijn,en met recht ons petje voor kunnen afdoen .
Maar hier in Nederland kun je toch maar beter de pet of tewel de muts op houden , het is koud guur weer , en ze hebben voor Zaterdag sneeuw gemeld ,brrrr, dus dat blijft zoveel mogelijk binnen blijven , tenminste voor mij want als ik zou vallen kan dat funest voor me zijn ,
Zo meisjes dat was het weer even vanuit het koude Limburg,en ik zou zeggen toi toi toi ,geniet nog van alles want het is zo Kerstmis , en dan ..............!!!!!!!!
Heel veel liefs van
van die OMI